Apparatuur: Thermometers deel 2

Om fijn te kunnen is het van belang dat je met de juiste temperaturen werkt. Ik gebruik hiervoor een aantal thermometers waarbij er onlangs 1 is toegevoegd!

Naast de Inkbird IBT-6XS Wireless BBQ Thermometer met 6 probes (voor vlees en dome meting) en de Inkbird IHT-1P heb ik sinds kort een nieuwe speeltje: de Meater Block.

Let op: dit is geen review, maar slechts een impressie.

Deze thermometer is voorzien van Bluetooth en Wifi. Via een mobiele telefoon is alles te bekijken. Elke probe heeft een kern voeler (bij de pin), maar ook een dome thermometer (achterkant). Je kan dus met elke probe het vlees en de dome temperatuur in de gaten houden!

De Meater Block is ook in staat om alles via de cloud te laten lopen. Hierdoor kan je ook via internet je sessie blijven volgen!

Instellen is een makkie en binnen no-time is hij klaar voor gebruik!

Wat nu wel opvalt is dat bij de 4 thermometers de dome temperatuur nogal verschilt. Het vlees was verder wel gaar, dus de kern temperatuur klopt op zijn minst.

Na gebruik even schoonmaken met een klein sopje en een schuursponsje en de thermometers kunnen weer in de standaard waar ze opgeladen worden voor een volgende sessie, want in het block zitten 2 AA batterijen welke voldoende prik hebben om het block aan te sturen en de probes op te laden. Per lading zouden de probes ongeveer 24 uur moeten kunnen draaien.

Conclusie: leuk maar duur speeltje. Werkt fantastisch, vlot en stabiel.

0 comments on “Apparatuur: Thermometers deel 2Add yours →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.