Chimichurri

Chimichurri is een saus en marinade en wordt gebruikt bij gegrild vlees in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. Deze saus werkt perfect bij een steak, of zoals op mijn blog bij de Picanha (staartstuk).

Chimichurri

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 min
Keuken Argentijns

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 100 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • ½ ui (gesnipperd)
  • 1 chilipeper (met of zonder zaadjes)
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el oregano
  • 10 gr peterselie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snij alle ingredienten grof (indien nodig en doe deze in de keukenmachine. Peper en zout naar smaak toevoegen.
  • Bewaar de Chimichurrie in de koelkast voor je het serveert.

0 reacties op “ChimichurriReageer →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.