Informatief: Benamingen van vlees

Als je op zoek gaat naar lekkere BBQ gerechten kom je voornamelijk Amerikaanse recepten tegen. Hier wordt dan ook gesproken in engelse termen kwa vlees. Hieronder volgt een handige vertaling van deze termen!

Flank SteakBavette, vinkenlap
Rump capPicanha, staartstuk
Sirloin steakEntrecote (lendedeel)
Striploin steak (New York strip, Kansas City strip)Entrecote (ribdeel)
ChuckSchouder
BrisketPuntborst
Brisket pointBovenliggende spier van de puntborst
Brisket flatOnderliggende spier van de puntborst
SilversidePlatte bil
TopsideBovenbil
Short loinDunne lende
TenderloinOssenhaas
PorterhouseT-bone steak
RumpDikke lende (iefstuk)
Chuck tenderSchouderbiefstuk
Hanging tenderLonghaas
Flat iron steakSucade gesneden als steak
Prime ribCote de Boeuf
Top round steakKogelbiefstuk
Skirt steakLenggerekte steak uit de middenrif
Short ribsGezaagd ribstuk met korte stukjes been
Flat ribsGezaagd ribstuk uit de flank met been
Boston buttBovenste deel van de varkensschouder (voor pulled pork)
PicnicOnderste deel varkensschouder (voor pulled pork)
Baby racksLende spareribs
St. Louis ribsRecht gezaagde buikspareribs
Pork chopKarbonade
Pork LoinLende (filet)
Pork tenderloinVarkenshaas
Whole hogHeel varken
Pig wingsOerhammetjes
BaconGerookt en gezouten buikspek
Pork BellyVarkensbuikspek
JointRollade
RoastBraadstuk
Rack of porkVarkensrack

0 reacties op “Informatief: Benamingen van vleesReageer →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.