NOSKOS: MOINK Balls

MOINK Balls. Gekruide gehaktballetjes omwikkelt met spek met BBQ saus. Ook dit is weer een lekkere en simpele snack. Voorbereiding is een eitje en de bereiding is lekker vlot met een heerlijk eindresultaat!

MOINK Balls

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 30 stuks

Ingrediënten
  

  • 300 gram gerookt ontbijtspek
  • favoriete BBQ rub
  • favoeriete BBQ saus

Voor de balletjes

  • 750 gram rundergehakt
  • 40 gram parmazaanse kaas
  • 1 ei losgeklopt
  • 60 gram paneermeel
  • 120 ml melk
  • 2 el knoflook geperst
  • 2 tl peterselie
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl oregano

Extra benodigdheden

  • cocktailprikkers
  • rookhout (appel of kers)
  • kernthermometer

Larry’s Originele Raspberry Balsamic Chipotle Saus

  • 240 ml frambozenjam
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 3 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 2 chipotles in adobosaus (zaadjes verwijderd en fijngehakt)

Instructies
 

  • Meng de ingredienten van de balletjes goeddoor elkaar en maak er ongeveer 30 balletjes van
  • Bestrooi de balletjes met de BBQ rub
  • Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet vast met een cocktailprikker
  • Plaats de balletjes een half uurtje in de koelkast om even stevig te worden
  • Maak de BBQ klaar voor indirecte bereiding op ~120 graden en plaats het rookhout
  • Leg de balletje op de BBQ tot een kerntemperatuur van 60 graden is gehaald
  • Smeer ze in met BBQ saus
  • Als de kerntemperatuur van 70 graden is gehaald mogen de balletjes van de BBQ af.

Saus

  • Doe alle ingredienten van de saus in een pannetje en verwarm deze
  • De saus is klaar als de jam vloeibaar is
Trefwoord bacon, gehakt

Heb je nog wat over? Bewaar ze in de koelkast en warm ze de volgende dag op in de oven of op de BBQ. Ook dan zijn ze nog heerlijk! Wil je meer weten over de MOINK Balls? NOSKOS heeft een stukje historie op zijn website staan!

0 reacties op “NOSKOS: MOINK BallsReageer →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.