NOSKOS: Pork Belly Burnt Ends

Buikspek… need i say more! Heerlijk vlees en in het geval van Pork Belly Burnt Ends langzaam gegaard volgens de 3-2-1 methode.

Persoonlijk houd ik hier dezelfde methode aan als de 3-2-1 spareribs waarbij is dus uitga van 2-1,5-0,5. Bij 3-2-1 vind ik ze iets te ver gegaard en gekarameliseerd.

Pork Belly Burnt Ends

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 4 uur
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Aluminiumschaal
  • Aluminiumfolie
  • Thermometer
  • Rookhout (appel of kers)

Ingrediënten
  

  • 500 gram buikspek zonder swoerd
  • BBQ kruiden voor varken
  • BBQ saus
  • (Licht)Bruine basterd suiker
  • Roomboter
  • Agavesiroop

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 120 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
  • Snij het stuk buikspek in ongeveer 6 blokjes (ik houd qua formaat 6 blokjes per 500 gram aan).
  • Bestrooi de blokjes met de BBQ kruiden/rub.
  • Voeg het rookhout toe aan de BBQ en leg de blokjes op het rooster.
  • Na 2 uur haal je de blokjes van de BBQ af en leg ze in een aluminiumschaal. Besprenkel de blokjes met de basterdsuiker en agavesiroop. Leg er vervolgens wat blokjes boter bovenop.
  • Dek af met aluminiumfolie en zet de bak op de BBQ.
  • Haal na 1,5 uur de bak van de BBQ en leg de blokjes in een schone aluminiumschaal en smeer de blokjes in met de BBQ saus.
  • Smeer de blokjes na 15 minuten nogmaals in.
  • Is de saus goed gekarameliseerd? Dan zijn ze klaar! Eet smakelijk.
Trefwoord buikspek

Wil je meer gerechten van Noskos? Check dan zijn site: bbq-nl.com

0 reacties op “NOSKOS: Pork Belly Burnt EndsReageer →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.