NOSKOS: Walchers Gilden spek van de BBQ

Naast het Zeeuws spek ook Walchers Gilden spek gemaakt. Recept is al eens voorbij gekomen op het BBQ Genootschap en NOSKOS heeft hem gemaakt. Ik heb het recept dan ook van zijn site overgenomen. Heerlijk gerookt spek met een super smaakvolle, tikkie pittige marinade!

Walchers Gilden spek

Voorbereidingstijd 3 d 10 min
Bereidingstijd 2 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 10 porties

Ingrediënten
  

  • 1 kg buikspek

Marinade

  • 30 gram kipkruiden, pikant (zakje Verstegen)
  • 5 el ketjap manis
  • 2 el water
  • 1 tl worchestershiresaus
  • 8 gram colorozo (nitrietzout, kleurzout)

Benodigdheden

  • diepvrieszak (afsluitbaar)
  • rookhout (appel)
  • kernthermometer

Instructies
 

  • Snij de buikspek in 2 stukken van 500 gram en prik er gaatjes in (voor de marinade)
  • Meng alle ingredienten voor de marinade
  • Doe het buikspek in de zak en doe de marinade erbij
  • Kneed het vlees een beetje zodat de marinade goed verdeeld is over het buikspek
  • Leg in de koelkast voor 3 dagen
  • Maak de BBQ klaar voor indirecte bereiding op 165 graden en plaats het rookhout.
  • Plaats het buikspek op de BBQ en plaats de thermometer
  • Als de kerntemperatuur 72 graden is kan het vlees van de BBQ
  • Laat afkoelen en knabbelen maar!
Trefwoord buikspek

Heb je nog wat over? In de koelkast is het spek nog een dag of 4 houdbaar. Met dank aan NOSKOS voor het recept!

0 reacties op “NOSKOS: Walchers Gilden spek van de BBQReageer →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.