NOSKOS: Zeeuws spek van de BBQ

Zeeuws spek. Wie kent het niet. Heerlijk gerookt buikspek in blokjes of plakken. Heerlijk gemarineerd, mals en een heerlijke snack voor bij de borrel! Vandaag heb ik de Zeeuws spek van NOSKOS gemaakt. Dit is de tweede keer. De eerste keer vond ik hem persoonlijk iets te flauw van smaak. Ditmaal meer gaatjes geprikt en iets langer gemarineerd.

Zeeuws spek

Voorbereidingstijd 1 d 10 min
Bereidingstijd 2 uur
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg buikspek

Marinade

  • 6 el ketjam manis
  • 2 el dijonmosterd
  • 2 el bruine bastardsuiker
  • 1 el kurkuma
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 2 tl zwarte peper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder

Benodigdheden

  • diepvrieszak (afsluitbaar)
  • rookhout (appel)
  • kernthermometer

Instructies
 

  • Snij de buikspek in 2 stukken van 500 gram en prik er gaatjes in (voor de marinade)
  • Meng alle ingredienten voor de marinade
  • Doe het buikspek in de zak en doe de marinade erbij
  • Kneed het vlees een beetje zodat de marinade goed verdeeld is over het buikspek
  • Laat het buikspek 24 uur marineren in de koelkast
  • Maak de BBQ klaar voor indirecte bereiding op 165 graden en plaats het rookhout
  • Plaats het buikspek op de BBQ en plaats de thermometer
  • Als de kerntemperatuur 72 graden is kan het vlees van de BBQ
  • Laat afkoelen en knabbelen maar!
Trefwoord bacon

Heb je nog wat over? In de koelkast is het zeeuws spek nog een dag of 4 houdbaar. Met dank aan NOSKOS voor het recept!

0 reacties op “NOSKOS: Zeeuws spek van de BBQReageer →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.