Picanha (staartstuk) van de barbecue

De picanha is een vrij onbekend stuk vlees. Het is in Zuid-Amerika het meest bekende en meest gegeten stuk rundvlees. Heerlijk mals en super lekker met bijvoorbeeld een saus als chimichurri. Tevens is het erg simpel te bereiden. Meer dan peper en zout heb je niet nodig!

Picanha

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg picanha (staartstuk)
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor op directe bereiding met een temperatuur van 160 graden.
  • Snij het vet van de picanha tot je over de hele bovenkant ongeveer een ½ tot 1cm dik stuk vet overhoud.
  • Snij het vet kruislings in (niet in het vlees snijden) en bestrooi rijk met zout en wat peper.
  • Leg het vlees op de BBQ met de vetkant naar boven en laat garen tot ongeveer 54 graden.
  • Als de temperatuur is bereikt draai je hem om met de vetkant naar beneden om even vlug het vet knapperig te maken. Let op! Als het vet begint te lopen kan deze vlammen veroorzaken. Wees dus voorzichtig
Trefwoord picanha, staartstuk, steak

1 reacties op “Picanha (staartstuk) van de barbecueReageer →

  1. Sinds ik met een afsluitbare barbecue werk (eerst de Weber kettle en nu met een Big Green Egg), probeer ik eigenlijk altijd vuur te voorkomen, maar zodra je de zachtgegaarde picanha direct boven de gloeiende kooltjes op het gietijzeren rooster op de vetzijde af gaat grillen zijn de vlammen niet te voorkomen. Natuurlijk doven ze als je de Dome sluit, met witte rookwolken als uit een stoomlocomotief tot gevolg, maar zodra je het deksel opent en zuurstof naar binnenstroomt slaat de vlam erin. En dus heb ik het maar even laten gaan. Spectaculair!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.