Sous-vide Cheesecake

Wil je een lekker dessert na de maaltijd? Fan van cheesecake? Probeer dan zeker deze cheesecake vanuit de sous-vide!

Sous-vide Cheesecake

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Gang Nagerecht
Porties 6

Equipment

  • Sous-vide apparaat
  • 6 weckpotjes

Ingrediënten
  

Bodem

  • ½ pak bastognekoeken
  • 60 gram boter
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneel

Cheesecake

  • 400 gram Roomkaas
  • 40 gram Creme Fraiche
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje

Instructies
 

  • Verwarm het sous-vide bad op 80 graden

Bodem

  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Hak intussen de bastognekoeken fijn en meng met de suiker en kaneel.
  • Als de boter gesmolten is zet je het vuur uit en voeg je het bastognemengsel toe.
  • Roer goed door tot er een mooie kruimige bodem ontstaat.
  • Leg in elk weckpotje een laagje van de bastongemengsel.

Cheesecake

  • Meng de roomkaas, creme fraiche en de suiker door elkaar met een spatel.
  • Doe de eieren door het mengsel en roer goed door.
  • Rasp de schil van de citroen en voeg deze toe aan het mengsel samen met het schaafsel wat je uit het vanillestokje haalt. Roer dit nog goed door.
  • Vul de weckpotjes met het mengsel tot iets onder de hals van de weckpotjes. Zorg dat deze dus niet geheel gevuld worden.
  • Sluit de potjes goed af en leg ze voor 1,5 uur in het sous-vide bad.
  • Haal ze na 1,5 uur uit het bad (pas op, het is warm!) en laat ze afkoelen. Daarna kan je ze in de koelkast bewaren tot serveren.

De cheesecake is gebaseerd op het recept van Sjefkoken.nl. De bodem is een standaard cheesecake bodem die ik er aan toegevoegd heb.

0 reacties op “Sous-vide CheesecakeReageer →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.