Sous-vide steak

Dit is een basisrecept voor steak uit de sous-vide. Werkt voor bijvoorbeeld biefstuk, entrecote, rib-eye en tomahawk steak! En via de sous-vide heb je altijd de perfecte garing of je nu een steak rare of medium wilt hebben.

Sous-vide steak

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur 5 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 stuks vlees
  • peper
  • zout
  • 2 takjes tijm of rozemarijn
  • 2 tl ongezouten roomboter of kruidenboter

Instructies
 

  • Stel de sous-vide in op de gewenste temperatuur.
  • Strooi wat peper en zout op het vlees.
  • Doe het vlees met de 2 takjes kruiden en de boter in een vacuumzak en vacumeer deze.
  • Doe het vlees in het warme water en laat deze garen. Denk hierbij aan ongeveer een uur per centimeter dikte van je vlees. Te lang kan in principe niet bij sous-vide.
  • Als het vlees gaar is haal de vacuumzak het uit het water en haal het vlees uit de vacuumzak. Dep het vlees droog.
  • Zet een pan met wat boter op het vuur en wacht tot deze goed heet is.
  • Bak het vlees even kort aan in de pan (1 minuut per kant) voor een krokant korstje.
Trefwoord steak

0 reacties op “Sous-vide steakReageer →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.